7x gratis online trainingen voor tijdens het Coronavirus

Inmiddels is waarschijnlijk het merendeel van de mensen zich al aan het afvragen hoe ze de komende maanden door gaan brengen. Na nog een weekje Netflix rijst de vraag wat te doen tijdens het Coronavirus? Naast de vele alternatieven voor een dagje uit, biedt deze periode nog een bijzondere kans. Namelijk om je te verdiepen in een onderwerp waar je altijd al meer van hebt willen weten.

Gratis online trainingen voor tijdens het Coronavirus

Diversiteit aan gratis trainingen

Van datascience tot SEO en online marketing is in deze tijd dan ook gratis online te vinden en te leren. Dit dankzij o.a. het vrijwillig beschikbaar stellen van de online trainingen tijden de moeilijk tijd veroorzaakt door het Coronavirus. Zelfs literatuur studies, wetenschap en persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Al een idee van wat jij graag zou willen leren?

MOZ SEO training

Wie zich wel eens verdiept heeft in SEO, weet dat MOZ dé autoriteit in het vak is en dat al jarenlang bewijst. Ook hier zijn tijdelijk de online trainingen gratis te volgen. Leer dus vandaag nog hoe je website te analyseren en beter gevonden te worden in Google.

Studeren aan de universiteit

Bij Freecode camp hebben ze een lijst verzameld van maar liefst 450 gratis online studies van enkele van de beste universiteiten in de Verenigde Staten. Studies bij o.a. Princeton, Yale en Columbia kun je stuk voor stuk kosteloos volgen.

Zakelijk bloggen

Altijd al willen weten hoe je blog te laten groeien? Hoe bezoekers te converteren naar nieuwsbrief leden en anderen vormen van conversie? Hoe creatief met nieuwe ideëen te komen? Tijdens Blogging for business van Ahrefs ontdek je het allemaal. Een handige online training in hoe nog beter te bloggen!

Leer alles over web analytics

Om te begrijpen wat je bezoekers doen op je website, heb je data nodig. Vele websites gebruiken hiervoor Google analytics. Een gratis tool die oneindig veel mogelijkheden biedt om in het hoofd van je gebruiker te kruipen. Leer alles over de user journeys die ze afleggen en hoe deze te optimaliseren tijdens de Google Analytics Academy.

Van WordPress tot social media

Bij Hubspot hebben ze ook een enorm scala aan online trainingen voor je klaar staan. Deze handige CRM tool heeft er natuurlijk belang bij dat je zo goed mogelijk wordt in het optimaliseren van je website en het binnenhalen van leads. Om dit te ondersteunen krijg je gratis training in het bouwen van websites, hoe online marketing te doen en het uitvoeren van een groei strategie. Of het nou op Instagram is of op je eigen website. Succes!

Gevonden worden in Google doe je zo

Bij Yoast zijn ze inmiddels bekend met de ins en outs van SEO. Mede dankzij de succesvolle WordPress plugin is de organisatie dan ook snel gegroeid en bieden ze vandaag de dag online training aan in alles wat er maar bij SEO komt kijken. I.v.m. het Coronavirus kan je nu tijdelijk gratis hun All-around SEO training volgen! Met tips die je direct kunt implementeren en inzichten om de concurrentie mee te verslaan.

Van marketing playbooks tot master classes

Ook tijdelijk, gedurende maart, kon je bij Digitalmarketer gebruik maken van een breed aanbod aan trainingen en handige playbooks om je marketing activiteiten te optimaliseren. Hoe een betere copywriter te worden, hoe je Linkedin profiel te optimaliseren, noem maar op.

Bericht geïnspireerd door: http://www.scottcowley.com/blog/free-digital-marketing-training-for-students

Weet je nog meer interessante bronnen met online training die in deze uitdagende tijden gratis te volgen zijn? Laat het weten in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


8 × = zeventig twee